Proiectul nostru

Deplastificat a luat naștere sub tutela Fundaţiei Comunitare Oradea, finanțat prin Bursa Talentelor. Are ca scop conștientizarea comunității orădene despre problema poluării cu plastic și îndrumarea acesteia către bune practici, prin ateliere pentru copii și prin Harta Deplastificat.

Harta Deplastificat: Apă fără plastic

În fiecare lună, orădenii aruncă la gunoi o cantitate de PET-uri de plastic echivalentă cu dimensiunea Palatului Vulturul Negru. Pentru a reduce aceasta cantitate, motivam comunitatea locală sa foloseasca recipiente de apa reutilizabile, punându-le la dispoziție o hartă cu locațiile de unde pot avea acces la apă potabilă, în mod gratuit. Aceasta hartă va fi disponibilă pe website-ul nostru și va include atât toate cişmelele din oraș, cât și locațiile partenere (cafenele şi restaurante), care au fost de acord sa reumple recipientele reutilizabile atât ale clienţilor cât şi ale non-clienţilor cu apă potabilă, în mod gratuit.

Ateliere pentru copii

Pentru că, după părerea noastră, educația comunitatii stă la baza rezolvării problemelor, am pregatit un curs ce consta intr-o serie de ateliere organizate in doua module: unul ce se axeaza pe educatie ecologica si invatarea de bune-practici de grija fata de mediu, iar al doilea modul vizeaza inteligenta emotionala si dezvoltarea competentelor socio-emotioale. 

Am decis sa bordam in ateliere aceste doua subiecte intrucat credem ca daca invatam copiii sa se poarta cu grija fata de cei din jur si fata de sine, vor fi mult mai receptivi si grijulii si fata de mediu si natura care ne inconjoara.

Cursul este gratuit si se va desfasura la sfarsitul lunii iunie, revenim in curand cu toate detaliile organizatorice.

Meet the team!

Andra Cloştorfeanu

CEO and Co-Founder

 

Deplastificat e proiectul meu de suflet prin care aspir să aduc în discuţie o nouă perspectivă asupra problemelor de mediu, cu ajutorul unei echipe de oameni tare faini.

Renata Kovacs

Nutrition Expert

 

Eu am aflat de Deplastificat într-un moment în care căutam cu disperare un loc unde să îmi pot implementa ideile și unde să pot să fac o schimbare. La început nu aș fi crezut că simpla participare la un proiect îmi va aduce atâtea beneficii, printre care și toți oamenii magici pe care i-am cunoscut și toate persoanele pe care, sper eu, le-am atins într-un fel sau altul prin inițiativa noastră.

Delia Tripa

HR Executive


Ceea ce m-a atras la Deplastificat a fost scopul său de a face cunoscută oamenilor problema cu care întreaga planetă se confruntă, și anume plasticul, dar mai ales soluțiile pe care le putem găsi împreună, ca o echipă, pe parcursul proiectului.